Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Главни подофицир НАТО Савезничке Команде за операције (АЦО), Давор Петек, у посјети ВЦГ

Објављено: 06.12.2018. 20:18 Аутор: мод
Главни подофицир НАТО Савезничке команде за операције (НАТО АЦО), чије је сједиште у белгијском граду Монсу, Давор Петек, борави данас у радној посјети Војсци Црне Горе.

Он се сусрео са замјеником начелника Генералштаба ВЦГ, пуковником Светозаром Брајковићем. Том приликом, изражена је спремност НАТО Команде за операције да подржи развој подофицирског кадра Војске Црне Горе. 

Петека је у касарни „Милован Шарановић“ у Даниловграду примио и командант Центра за обуку, потпуковник Игор Кнежевић. Гост из Команде АЦО сусрео се и са главним главним подофициром ВЦГ, заставником И класе Стеваном Крговићем и првим подофицирима јединица ВЦГ. Том приликом, разговарано је о развоју подофицирског кадра у ВЦГ, као и о облицима будуће сарадње.

mod

У Даниловграду су обављене презентације развоја подофицирског кадра у Војсци Црне Горе и у НАТО, програми НАТО подофицирских каријерних курсева, као и НАТО стратегије и препоруке о развоју подофицирског и војничког кадра. 
 
У саставу делегације главног подофицира НАТО АЦО био је и главни подофицир НАТО Команде здружених снага у Напуљу, Ханс Старк.

Иначе, улога главног подофицира у Команди АЦО је, између осталог, савјетовање врховног команданта Савезничких снага у Еуропи (САЦЕУР) о развоју, обуци и оспособљавању војника и подофицира земаља чланица НАТО-а, али и професионални развој војника и подофицира, као и стандардизација савезничких процедура.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?