Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан састанак са представницима служби заштите и спашавања

Објављено: 06.12.2018. 20:40 Аутор: МУП
Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације одржан састанак руководства Директората са командирима служби заштите и спашавања на којем је анализиран одговор система заштите и спашавања током пожарне сезоне, као и спремност служби за предстојећу зимску сезону.

Оцијењено је да је систем реаговао професионално и одговорно, те да су посебне резултате дале превентивне активности које су спроведене како на локалном, тако и на државном нивоу. Посебно је истакнута чињеница да се грађани партнерски и одговорно односе према упутствима надлежних служби и органа, дајући на тај начин допринос смањењу ризика од пожара.

На састанку је апострофирано да су све службе заштите и спашавања у погледу кадровских и материјално - техничких ресурса значајно спремније дочекале ову сезону и поздрављено је оснивање добровољних ватрогасних друштава. Констатовано је да је остварен значајан напредак, те да постоји простор за даље унапређење.

Представници свих служби заштите и спашавања су саопштили да је сарадња са Директоратом за ванредне ситуације МУП-а квалитетна, те да спремно дочекују предстојећу зимску сезону и да су у том погледу предузели неопходне мјере и радње како би адекватно одговорили на потенцијалне поплаве, пожаре, екстремне временске неприлике и друге непогоде.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?