Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција данас покреће кампању „Не жмури, пријави корупцију“

Објављено: 09.12.2018. 20:00 Аутор: УП
Управа полиције МУП-а данас, на Међународни дан борбе против корупције, покреће кампању „Не жмури, пријави корупцију“ којом желимо да укажемо грађанима на важност њихове активније улоге у откривању и сузбијању корупције пријављивањем коруптивних кривичних дјела.

Полиција је одлучна у борби против корупције и постиже мјерљиве резултате у овој области, а у откривању коруптивних кривичних дјела, која имају негативне посљедице по друштво, грађани могу имати значајну улогу, како би сузбијање корупције било још ефикасније.

Свака информација о могућој корупцији коју грађанин саопшти полицији је важна јер борба против корупције је један од приоритета у раду полиције.

Да би корупција, као негативна појава која постоји код нас као и у земљама региона, била откривена и успјешно гоњена, полиција мора имати сазнања да је почињена, а по добијању такве информације полиција ће заједно са тужилаштвом предузети мјере и радње како би починиоци били кривично гоњени и кажњени.

У борби против корупције нема и не смије бити селекције и полиција ће кривично процесуирати свако лице за које буде постојала сумња да је починило коруптивно кривично дјело.

Кампањом охрабрујемо грађане да пријаве и најмањи облик корупције јер не постоји особа, било у јавном или приватном сектору, која вам смије или може тражити новац или услугу за оно за што је већ плаћена.

Из тог разлога полиција шаље јасну поруку грађанима да не затварају очи пред корупцијом већ да је пријаве.

Корупцију грађани могу полицији пријавити на било који начин, чак и анонимно.

Грађанима ће, током мјесец дана колико траје кампања, полицијски службеници у саобраћају и на граничним прелазима дијелити флајере у којима су садржане информације о начинима пријаве корупције и поступању полиције по пријавама о корупцији. Осим флајера, којих је одштампано 10.000, у осам највећих градова поставијени су и билборди „Не жмури, пријави корупцију“.

Флаyер кампање "Не жмури пријави корупцију" можете преузети ОВДЈЕ

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?