Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Брзом и ефикасном реакцијом полицијских службеника разоружано и лишено слободе лице које је претходно испалило хитац у њиховом правцу

Објављено: 10.12.2018. 14:14 Аутор: УП
Службеници Центра безбједности Херцег Нови су лишили слободе М.Р. (24) из Херцег Новог због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешко убиство у покушају на штету два полицијска службеника С.Љ. и А.В. који у моменту извршења кривичног дјела нису била на дужности.

Полицијски службеници С.Љ. и А.В. су, 08.12.2018. године око 03,30 часова, дошли испред објекта брзе хране гдје је осумњичени М.Р. прво остварио физички контакт са С.Љ, на начин што га је додирнуо горњим дијелом тијела а потом упутио пријетње и увреде полицијским службеницима, након чега је извадио пиштољ, који му се налазио за појасом, и уперио га у С.Љ. и А.В. понављајући пријетње и уперујући пиштољ наизмјенично у оба службеника полиције. М.Р. је, како се сумња, испалио хитац у њиховом правцу који су полицијски службеници избјегли а брзом и ефикасном реакцијом ових службника осумњичени је разоружан и лишен слободе. Догађај су одмах пријавили Дежурној служби ЦБ Херцег Нови.

У овом догађају није било повријеђених лица.

Криминалистичком обрадом полицијски службеници су дошли до сумње да је овом догађају претходио догађај у близини једног ноћног клуба у Игалу, кад су М.Р. и С.В. физички нападнути од стране Д.П, А.П. и К.Б. Том приликом М.Р. и С.В. су задобили повреде које су констатоване у ХМП у Херцег Новом. Након овог догађаја М.Р. је, како се сумња, отишао до куће и узео пиштољ марке „Црвена Застава“ цал. 7,62мм, у илегалном посједу, и у намјери да се обрачуна са лицима која су га физички напала отишао је до објекта брзе хране гдје је није затеко наведена лица већ је починио кривично дјело на штету полицијских службеника.

На лицу мјеста је извршен увиђај којом приликом је изузет пиштољ са оквиром у којем су била четири метка и један метак у цијеви, а такође су пронађени и изузети чаура и дио испаљеног пројектила. Пронађени и изузети трагови биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Подгорици који је наложио да се М.Р. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешко убиство у покушају, а о догађају који је претходио овом, односно који се догодио у близини ноћног клуба, тужилац ће се изјаснити након прикупљања потребних обавјештења.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?