Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Филиповић са колегом Николићем у Скопљу: Подршка Црне Горе Македонији у остваривању спољнополитичких циљева

Објављено: 10.12.2018. 18:42 Аутор: мод
Државни секретар Министарства одбране Црне Горе, Слободан Филиповић, састао се данас у Скопљу са државним секретаром Министарства одбране Републике Македоније, Драганом Николићем.

Указујући на значај развоја свеукупних односа Црне Горе и Републике Македоније, Филиповић је посебно изразио позадовољство сарадњом двије земље на пољу одбране. Он је нагласио да ће Црна Гора, као чланица Алијансе, кроз активну промоцију НАТО политике „отворених врата“, наставити са пуном подршком земљама региона у остваривању њихових кључних спољнополитичких циљева. Саговорници су размијенили мишљења и ставове о будућим корацима билатералне сарадње двије земље у области одбране, као и о актуелним билатералним и међународним темама, у циљу заједничког доприноса успостављању дијалога, као кључног алата за достизање трајног мира и стабилности на Западном Балкану. 

Државни секретар Филиповић је информисао саговорника да ће Црна Гора остати посвећена јачању одбрамбених капацитета у складу са приоритетима НАТО агенде и нагласио спремност Црне Горе за пружање пуне подршке и Републици Македонији на њеном евроатлантском путу. Он је указао на важност остварене сарадње двије земље на пољу одбране, посебно у области школовања црногорских кадета на Војној академији „Генерал Михаило Апостолски“ у Скопљу.

Државни секретари министарстава одбране двије земље нагласили су значај повезивања и сарадње кроз ангажман у регионалним иницијативама, истичући да су оне одлична платформа за јачање међусобног повјерења и проналажење заједничких модалитета за суочавање са актуелним безбједносним изазовима. 

Филиповић ће се данас срести са црногорским кадетима који студирају на Војној академији „Генерал Михаило Апостолски“ у Скопљу.

Планирано је и да сјутра поподне присуствује заједничком концерту војних оркестара Армије Републике Македоније, Армије Републике Бугарске и Војске Црне Горе. Овај концерт, који ће бити одржан у Дому Армије Републике Македоније, још један је у низу показатеља континуираних улагања у промоцију пријатељства и сарадње међу земљама, показујући још једном да музика снажи заједништво и брише границе међу народима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?