Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Цетињу и Бару пронашла 14 комада ватреног оружја, бомбу и муницију

Објављено: 10.12.2018. 21:08 Аутор: УП
СUPлужбеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Цетиње су, поступајући на основу оперативних информација, а по претходно прибављеној наредби судије за истрагу, извршили претрес стана и том приликом пронашли и одузели већу количину оружја и муниције. Осумњичени је лишен слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Наиме, цетињска полиција је претресом стана и других просторија које користи Ј.С. (68) из Цетиња, пронашла и одузела девет комада ватреног оружја, бомбу и муницију, и то:
- ручну бомбу,
- пушку марке „Баикал ТОЗ-17-01“цал. 22 мм са оптичким нишаном и једним оквиром,
- пушку марке „Црвена Застава” цал 25-06 РЕМ, са оптичким нишаном,
- пушку марке „Црвена Застава”цал. 8 мм, са оптичким нишаном,
- ловачку пушку марке „Бенелли” цал 12Гаx3,
- ловачку пушку непознате марке,
- пиштољ „М-57” цал. 7,62 мм, са два оквира без муниције,
- пиштољ „Цолт”,
- пиштољ „М-57”, цал. 7,62 мм, са оквиром,
- пиштољ марке „Чешка Збројевка” цал. 9 мм са два оквира,
- један противавионски метак и
- 663 комада муниције различитог калибра.
О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Цетињу који је наложио да се ово лице лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починило наведено кривично дјело. Државни тужилац је за Ј.С. донио рјешење о задржавању до привода судији за истрагу.
Надаље, службеници ЦБ Бар су, предузимајући активности усмјерене на контролу безбједносно интересантних лица и њима блиских лица, извршили претрес просторија које користи Б.В. (33). Барска полиција је том приликом пронашла и одузела два ловачка карабина, три ловачке пушке и већу количину пушчане муниције различитог калибра. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Бару који је наложио да се против С.В. (61), који је сродник Б.В, поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?