Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Подгорици од безбједносно интересантних лица одузела пет возила високе класе, новац, картице и средства комуникације; у Колашину одузет кокаин

Објављено: 10.12.2018. 21:14 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су у садејству са службеницима Специјалне антитерористичке јединице полиције, предузимајући активности усмјерене на расвјетљавање најтежих кривичних дјела из области крвних деликата, извршили претресе на три локације које користе безбједносно интересантна лица М.Ш, М.Ш. и Н.Ш, као и чланови њихових породица.

Подгоричка полиција је ове претресе извршила у координацији са тужилаштвом сходно прибављеној наредби надлежног судије. Приликом претреса полиција је пронашла и одузела: више платних картица пословних банака у Црној Гори, 12.800 еура без потврде о поријеклу, више мобилних телефона од којих три криптована марке „Блацкберрy“, више СИМ картица, лап топ и друге електронске уређаје, као и видео надзоре. Такође, од ових лица је одузето више возила, и то два блиндирана возила марке „БМW“ и марке „Ауди А6“, док је претходно је од ових лица током контроле одузето блиндирано возило „Ауди А 8“. Такође су одузети „ВW Голф ВИИ“ и „ВW Тигуан“. Сви одузети предмети и ствари ће бити предмет провјера и вјештачења, са аспекта доказивања извршења најтежих кривичних дјела, док ће привремено одузета имовина бити предмет финансијских провјера у координацији са надлежним тужилаштвом.

Службеници ОБ Колашин су, предузимајући мјере и радње у циљу откривања и сузбијања тзв. уличне продаје опојних дрога, код три лица пронашли и одузелу кокаин. Прегледом Б.М. (21) из Колашина, полицијских службеници су пронашли паковање са садржајем материје за коју се сумња да је кокаин. Надаље, контролом возила којим је управљао В.Б. (44) из Колашина, док се у возилу се налазило лице Ј.В. (31) из Подгорице, полицијски службеници су код Ј.В. пронашли паковање са садржајем материје за коју се сумња да је кокаин. Против Б.М. и Ј.В. су надлежном суду поднијели захтјеви за покретање прекршајних поступака због почињених прекршаја из Закона о спрјечавању злупотребе дрога. Такође, колашинска полиција је лишила слободе И.В. (36) из Колашина због сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Прегледом овог лица полицијски службеници су такође пронашли и одузели материју за коју се сумња да је опојна дрога кокаин. Након тога је извршен претрес просторија које користи ово лице и том приликом је пронађена и и одузета материја за коју се исто сумња да је кокаин и вага за прецизно мјерење. Код И.В. је укупно пронађено и одузето 11,2 грама прашкасте материје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?