Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Даниловград: Премијер Марковић поставио камен темељац за зграду намијењену запосленима у Министарству одбране и ВЦГ

Објављено: 11.12.2018. 19:46 Аутор: мод

Премијер Душко Марковић поставио је данас на локацији Рсојевица у Даниловграду камен темељац згради са 68 станова која се гради за потребе запослених у Министарству одбране и Војсци Црне Горе.

Са премијером су били и предсједница Општине Даниловград, Зорица Ковачевић, Михаило Волков, директор Директората за људске ресурсе у Министарству одбране, те Младен Бурић, извршни директор Стамбене задруге "Одбрана".   

Инвеститори зграде на самом улазу у Даниловград и у непосредној близини касарне „Милован Шарановић“ су  Министарство одбране и Стамбена Задруга „Одбрана”, а планирани рок изградње је 18 мјесеци. Најављена је изградња по седам једнособних и трособних, као и  54 двособна стана.

Градња зграде на Рсојевици резултат је тежњи Министарства одбране да на што квалитетнији начин рјешава егзистенцијална питања запослених у Министарству и у Војсци.

Буџетом за 2018. годину опредијељена су средства у износу од преко милион еура за ову стамбену зграду што, уз претходно обезбијеђена средства, те стварање осталих претпоставки кроз тендерски поступак, омогућава да у другој половини 2020. године буде и усељена.

Задругарима ће бити омогућено кредитирање за куповину станова под повољним каматним и другим банкарским условима.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?