Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Жалба усвојена, предмет враћен на поновни поступак и одлучивање

Објављено: 11.12.2018. 20:04 Аутор: м
Министарство економије је усвојило жалбу и предмет вратило Заводу за интелектуалну својину на поновни поступак и одлучивање у поступку одлучивања по жалби Организације за заштиту права аутора музике Црне Горе – ПАМ ЦГ.

На Рјешење Завода за интелектуалну својину од 15.10.2018. године, којим се одузима дозвола за обављање дјелатности колективног остваривања ауторског права НВО ПАМ – ЦГ, Жалба је усвојена због погрешне примјене материјалног права и непотпуно утврђеног чињеничног стања. 

Један од главних недостатака рјешења Завода за интелектуалну својину је чињеница да Завод за интелектуалну својину прије одузимања дозволе није у писаној форми указао на неправилности у раду ПАМ ЦГ, наложио мјере и одредио рок за отклањање неправилности, како је то прописано чланом 151 став 2 Закона о ауторском и сродним правима.

Завод за интелектуалну својину, поступајући по службеној дужности, а на основу Иницијативе за одузимање/поништај дозволе за обављање дјелатности колективног остваривања ауторског и сродних права НВО Организацији ПАМ ЦГ, је дана 15.10.2018. године, донио рјешење којим се одузима дозвола за обављање дјелатности колективног остваривања ауторског права НВО Организацији за заштиту права аутора музике Црне Горе – ПАМ ЦГ.

Након тога, НВО Организација за заштиту права аутора музике Црне Горе – ПАМ ЦГ је Министарству економије, као другостепеном органу, изјавила жалбу на рјешење Завода за интелектуалну својину о одузимању дозволе.

Министарство економије је, као орган који врши надзор над радом Завода за интелектуалну својину, у више наврата, између осталог и у вези са предметном иницијативом, Заводу указивало на обавезу вршења надзора над радом НВО ПАМ ЦГ, у складу са овлашћењима прописаним Законом о ауторском и сродним правима. Министарство економије је и данас уз доношење Рјешења о усвајању жалбе, истовремено упутило Заводу још једном захтјев да у складу са чланом 177 Закона о ауторском и сродним правима, изврши надзор над радом НВО ПАМ ЦГ. 

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?