Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Прибиловић-Трпковски: Сарадња у процесу реформе јавне управе

Објављено: 12.12.2018. 20:16 Аутор: МЈУ

gov.me

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, примила је данас новоименованог амбасадора Републике Македоније у Црној Гори Михајла Трпковског.

Министарка Прибиловић је пожељела добродошлицу амбасадору Трпковском и упознала га са предузетим активностима на плану реформе јавне управе у протекле двије године, од формирања Министарства јавне управе.

Амбасадор Трпковски се захвалио на срдачној добродошлици и поздравио активности у изградњи модерне и ефикасне јавне управе у Црној Гори и имплементацији плана оптимизације. Он је упознао министарку Прибиловић са стањем јавне администрације у Македонијии и напоменуо да им је Црна Гора примјер и истакао могућности за унапређење и успостављање сарадње Управе за кадрове Црне Горе и Агенције за јавну администрацију Македоније.

Амбасадор Трпковски је истакао да функцију амбасадора своје земље у Црној Гори доживљава као привилегију и задовољство, као и да ће свој мандат у значајном дијелу посветити унапређењу економских веза и сарадње између двије пријатељске земље.

Саговорници су, такође, истакли значај подршке и заједничких напора на унапређењу регионалне сарадње у области дигитализације јавне управе у оквиру Дигиталне Агенде за Западни Балкан и активности у оквиру РеСПА-е.

На састанку је постигнута сагласност да постоји значајан простор за сарадњу двије државе и размјене најбоље праксе у циљу унапређења пословања и оснаживања капацитета за спровођење рефоме јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?