Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Гала вечера поводом Програма “Партнерство за боље окружење”

Објављено: 13.12.2018. 15:18 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Радуловић: Циљ је приход од туризма 30% БДП-а

На панел дискусији коју је организовала Америчка привредна комора министар одрживог развоја И туризма Павле Радуловић је казао да очекује да у наредним година приход од туризма чини чак 30 одсто бруто друштвеног производа. Подсјећајући да је 2018. година рекордна по броју туриста И остварених ноћења, министар је казао да иза таквог резултата стоји веома посвећен рад надлежних у МОРТ-у.

“Тренутно туризам учествује у БДП-у са 23 одсто, али очекујемо и трудићемо се да као водећа грана привреде досегне и 30%. Прије свега морамо пружити диверсификован туристицки производ. Срећом, Бог нам је дао прелијепу земљу и трудићемо се да ту чињеницу искористимо на добробит свих грађана”.
Приходи од туризма ове године пребациће милијарду еура, најавио је министар на Гала вечери поводом програма “Партнерство за боље пословно окружење”, коју је организовала Америчка привредна комора у Црној Гори.

На панел дискусији коју је водио извршни директор АмЦхам-а, др Марко Мирочевић, поред министра Радуловића, мишљења о значајним темама за бизнис заједницу и осврт на даље кораке у циљу развоја пословног амбијента у Црној Гори дали су и министарка економије Драгица Секулић, министар финансија Дарко Радуновић, министар здравља Кемал Храповић, министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић. Поред њих, присутнима се обратила и новоименована амбасадорка САД-а у Црној Гори, Њ.Е. Џуди Рајзинг Рајнке.

Она је у свечаном говору истакла да ће свој мандат искористити за стварање нових могуц́ности између Сједињених Америчких Држава и Црне Горе.

“Као стратешки партнер обје наше владе, АмЦхам игра важну улогу у том процесу. Пут ка економском просперитету је захтијеван, али ћемо заједничним снагама успјети”, навела је амасадорка.

АмЦхам спроводи Програм “Партнерство за боље пословно окружење” од априла 2017. године, који има за циљ подизање нивоа узајамног разумјевања између приватног и јавног сектора.

“Сматрамо да је благовремено укључивање бизнис заједнице у обликовање пословног амбијента од пресудне важности и Америчка привредна комора, преко рада својих комитета, са представницима државне управе, дефинише изазове, али и нуди рјешења за елиминацију бизнис баријера, казала је, у обраћању, предсједница Америчке привредне коморе у Црној Гори, Катарина Булатовић.

Саговорници су, између осталог, размјенили мишљења о актуелном пројекту „Социјални картон грађана Црне Горе“, подстицају увоза електричних аутомобила и развоја пратеће платформе, иницијативи за снижавање цијене роминга за земље Западног Балкана, иновацијама из фармацеутског сектора, те другим релевантним питања из ресорних министарстава.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?