Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Састанак у вези пројекта "Припрема техничке документације за израду информационог система за потребе сектора друмског саобраћаја"

Објављено: 13.12.2018. 19:05 Аутор: МСП

Иницијални састанак на пројекту „Припрема техничке документације за израду Инфромационог система за потребе сектора друмског саобраћаја“ одржан је данас у Министарству саобраћаја и поморства

Састанак је отворио министар саобраћаја и поморства, Осман Нурковић, који је нагласио значај сарадње између Црне Горе и Словачке Републике, у правцу обезбјеђења како финансијске тако и стручне подршке коју словачка држава и компаније пружају преносећи позитивна искуства и праксе из Европске Уније на пољу организације и управљања друмским саобраћајем.

„Поред улагања у путну ифраструктуру, од изузетног значаја је да обезбиједимо јачање институтционалних и техничких капацитета који обезбјеђују логистичку подршку функционисању сектора саобраћаја у цјелини“, што је и циљ овог пројекта“, истакао је министар Нурковић.

Амбасадор Словачке Републике у Црној Гори, г. Роман Хлобен, је похвалио напоре које држава Црна Гора улаже у модернизацију путне инфраструктуре и сектора саобраћаја у цјелини, и указао на потребу јачања међудржавне сарадње.

„Важно је да овај и слични пројекти који се реализују у сарадњи са УНДП-ем конкретним резултатима покажу оправданост улагања и тиме трасирају пут за планирање будуће подршке“, казао је амбасадор Хлобен.

Састанку су присуствовали  представници УНДП-а, Министарства саобараћаја и поморства, Привредне коморе Црне Горе, Машинског факултета, Дирекције за саобраћај и компаније СтормЛевел из Братиславе.

Пројекат се реализује из средстава Министарства финансија Словачке Републике, уз техничку подршку УНДП-а у Црној Гори. До краја фебруара 2019. године, очекује се да ће се анализом података, информација, процеса и надлежности свих актера јасно дефинисати структура  потребног софтверског рјешења и неопходне пратеће хардверске инфраструктуре и опреме, која ће служити Министарству саобраћаја и поморства да адекватно управља процесима лиценцирања превозника, организације друмског саобраћаја и хомологације моторних возила, као и инспекцијског надзора у овој области.

Министарство саобраћаја и поморства

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?