Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одлука о расподјели првог дијела средстава за кофинансирање пројеката и програма невладиних организација подржаних из фондова Европске уније у 2018.

Објављено: 13.12.2018. 19:25 Аутор: МЈУ

На основу Уредбе о поступку и начину кофинансирања пројеката и програма невладиних организација подржаних из фондова Европске уније, а у вези са Јавним конкурсом за расподјелу средстава за кофинансирање пројеката и програма невладиних организација подржаних из фондова Европске уније за 2018. годину од 8. новембра 2018. године, Министарство јавне управе донијело је Одлуку о расподјели првог дијела средстава за кофинансирање пројеката и програма невладиних организација подржаних из фондова Европске уније за 2018. годину.

Јавним конкурсом за расподјелу средстава за кофинансирање пројеката и програма невладиних организација подржаних из фондова Европске уније, назначено је да укупан износ за расподјелу средстава по овом основу у 2018. години износи 852.273,04ЕУР, као и да се средства обезбјеђују у износу до 100% уговором утврђеног обавезног учешћа невладине организације на пројектима и програмима за које је поднијет захтјев за кофинансирање.

Након разматрања пристиглих захтјева од стране Комисије за процјену прихватљивости захтјева за кофинансирање пројеката и програма невладиних организација подржаних из фондова Европске уније за 2018. годину, Министарство је, у складу са чланом 7 Уредбе, којим је прописано да се одлука доноси у року од 30 дана од дана подношења уредног и потпуног захтјева, донијело Одлуку о расподјели средстава невладиним организацијама које су прве поднијеле уредне и потпуне захтјеве, у укупном износу од 218.522,15ЕУ Р.

Сходно члану 4 Уредбе, који прописује да се средства расподјељују до утрошка износа утврђеног Законом за ову намјену у текућој години, остатак средстава, у износу од 633.750,89ЕУР, биће расподијељен накнадно новом одлуком.

Одлуку можете преузети овдје

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?