Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дигитална трансформација као дио развојних политика свих Влада

Објављено: 13.12.2018. 13:54 Аутор: Министарство економије
На панел дискусији коју је организовала Америчка привредна комора министарка економије Драгица Секулић је казала да је изузетно задовољна постигнутим резултатима у области дигиталних трансформација.

Осврћући се на резултате заједничког рада одговорних партнера: са једне стране реномираних међународних телекомуникационих корпорација које послују у Црној Гори и са друге стране Владе Црне Горе која је законски и регулаторни оквир ускладила са европским и креирала пословни амбијент који је транспарентан и недискриминаторан, министарка је истакла да се на тај начин подстичу приватни инвеститори. 

“ По свим, веома мјерљивим параметрима, смо позиционирани изнад регионалног просјека посебно када је у питању развој фиксних и мобилних мрежа нових генерација које омогућују приступ интернет великим брзинама” казала је Секулић

На панел дискусији коју је водио извршни директор АмЦхам-а, др Марко Мирочевић, поред министарке економије, мишљења о значајним темама за бизнис заједницу и осврт на даље кораке у циљу развоја пословног амбијента у Црној Гори дали су и министер одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, министар финансија Дарко Радуновић, министар здравља Кемал Храповић, министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић. Присутнима се обратила и новоименована амбасадорка САД-а у Црној Гори, Њ.Е. Џуди Рајзинг Рајнке. 


“Као стратешки партнер обје наше владе, АмЦхам игра важну улогу у том процесу. Пут ка економском просперитету је захтијеван, али ћемо заједничним снагама успјети”, навела је амасадорка. 

АмЦхам спроводи Програм “Партнерство за боље пословно окружење” од априла 2017. године, који има за циљ подизање нивоа узајамног разумјевања између приватног и јавног сектора. 

“Сматрамо да је благовремено укључивање бизнис заједнице у обликовање пословног амбијента од пресудне важности и Америчка привредна комора, преко рада својих комитета, са представницима државне управе, дефинише изазове, али и нуди рјешења за елиминацију бизнис баријера, казала је, у обраћању, предсједница Америчке привредне коморе у Црној Гори, КатаринаБулатовић. 

Саговорници су, размјенили и мишљења о актуелном пројекту „Социјални картон грађана Црне Горе“, подстицају увоза електричних аутомобила и развоја пратеће платформе, иницијативи за снижавање цијене роминга за земље Западног Балкана, иновацијама из фармацеутског сектора, те другим релевантним питања из ресорних министарстава.


МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?