Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црногорска предузећа на ИТ Конференцији Бања Лука 2018

Објављено: 14.12.2018. 15:14 Аутор: Министарство економије
Ministarstvo ekonomijeУ организацији Европске мреже предузетништва Републике Српске јуце је одржана ИТ Конференција Бања Лука 2018, која је окупила више од 100 уцесника из 6 земаља региона. 

Конференцији су присуствовали и представници Европске комисије, Извршне Агенције за мала и средња предузећа (ЕАСМЕ), као и Делегације ЕУ у Босни и Херцеговини. 

Министарство економије, као национални координатор Европске мреже предузетништва Црне Горе је подржало учешће девет црногорских предузећа из ИТ сектора, међу којима и представнике младих предузетника, који су присуствовали и пословним сусретима, организованим у оквиру конференције. 

У оквиру конференције одржана су два панела, на којима је било ријеци о дигиталној агенди, прилагођавању потребама дигиталне трансформације, расту овог сектора као предуслова за раст осталих сектора и свеукупног привредног раста сваке земље. 

Црна Гора, као и земље региона има потенцијал за развој микропредузетништва заснованог на информационо-комуникационим технологијама и могуће је да у релативно кратком року направи знацајан искорак у тој области у економском смислу. Кроз систем дигиталне трансформације је могуце мијењати све сфере друштва, с обзиром да се прилагодавамо модерним технологијама и трендовима, измеду осталог у привредном, али и осталим сегментима друштва, и само на тај нацин можемо „ухватити корак“ са развијеним свијетом, закљуцено је на конференцији. 

Ово је један од програма и начина (еен) на који подржавамо ИТ тј.ИЦТ сектор у Црној Гори, те да поред њега нудимо и пар других програма за представнике тог сектора.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?