Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерал Дакић и државни секретар Филиповић обишли припаднике ИX контингента у Авганистану

Објављено: 15.12.2018. 22:07 Аутор: мод
Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић и државни секретар у Министарству одбране Слободан Филиповић, посјетили су ИX контингент Војске Црне Горе у мисији Ресолуте Суппорт у Авганистану.

Током сусрета са припадницима контингента, у бази Мармал, начелник ГШ је похвалио њихов рад и залагање, честитајући им на успјешном извршавању додијељених задатака. Филиповић је нагласио да су претходни контингенти поставили високе стандарде и да их је потребно одржавати, те да је учешће у мисији велико искуство, изузетно значајно за усавршавање достигнутих способности. 
mod

Мајор Раде Стијеповић, командант ИX контингента се у име свих војника захвалио на посјети и истакао да ће наставити да задатке реализују одговорно, и непрекидно тежити да се достигнути стандарди одрже, али и подигну на још виши ниво.

mod mod
Генерал Дакић и Филиповић састали су се и са командантом Команде Сјевер (ТААЦ Нортх), бригадним генералом Клафусом и његовим замјеником, пуковником Богартом, који су посјетиоце из Црне Горе упознали са тренутном ситуацијом у Авганистану. Командант је истакао да му је част што има прилику да се састане са начелником Генералштаба Восјке Црне Горе и државним секретаром у Министарству одбране Црне Горе и захвалио се поводом учешћа Црне Горе у међународним мисијама. 
 
Припадници контингента упознати су са задацима и активностима који се тренутно реализују у Војсци Црне Горе. 

Начелник ГШ и Филиповић обишли су данас и Здружени оперативни центар ТААЦ Нортх, и састали се са командантом Хрватског контингента, као и командиром Међународне чете за заштиту снага у чијем саставу је и вод ВЦГ у мисији Ресолуте Суппорт.

Припадницима контингента данас су уручене медаље за учешће у мисији.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?