Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписивање уговора о финансирању пројеката невладиних организација из области културе и умјетности из буџета за 2018.годину

Објављено: 15.12.2018. 22:29 Аутор: МКУ

Министарство културе организује у понедељак, 17. децембра 2018. године у 10 сати, свечано потписивање уговора о финансирању пројеката невладиних организација у области културе и умјетности, из средстава опредијељених за расподјелу невладином сектору у тим областима у 2018.години путем јавног конкурса.

Министарство ће финансирати 34 пројекта невладиних организација, за која су средства у укупном износу 340.866,48 еура расподијељена на основу Одлуке са Јавног конкурса „Разноликост израза независне културне сцене“. Одлуку је донијела је Комисија Министарства, полазећи од расположивих средстава, на основу Ранг листе пројеката бодованих од стране независних процјењивача и испуњености свих конкурсних услова.
На Јавни конкурс било је поднијето укупно 195 пријава од стране 190 невладиних организација.

Конкурс је спроведен први пут по новом моделу који је прописао Закон о невладиним организацијама, а у складу са Одлуком Владе Црне Горе о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2018.години.

Овим поводом присутнима ће се обратити Александар Богдановић, министар културе и Драгољуб Јанковић, предсједник Комисије Министарства културе за расподјелу средстава за финансирање пројеката/програма невладиних организација.

Одлука са овог Јавног конкурса објављена је 4. децембра 2018. године.

хттп://www.мку.гов.ме/вијести/194381/Одлука-о-расподјели-средстава-невладиним-организацијама-на-основу-Јавног-конкурса-Разноликост-израза-независне-културне-сцене.хтмл
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?