Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство културе ће са 340.000 еура финансирати 34 пројекта невладиних организација

Објављено: 17.12.2018. 18:59 Аутор: МКУ
Данас су у Министарству културе потписани уговори о финансирању пројеката невладиних организација у области културе и умјетности.

Министарство културе ће финансирати 34 пројекта невладиних организација, за која су опредијељена средства у износу од око 340.000 еура, расподијељена на основу Одлуке са јавног конкурса „Разноликост израза независне културне сцене“.

Министар културе Александар Богдановић је на свечаности која је организована овим поводом истакао да овај конкурс представља нову линију подршке активностима од значаја за стратешке циљеве у култури и први пут се спроводи по иновираном моделу који је успостављен измјенама Закона о невладиним организацијама из 2017. године. На овај начин се остварује конзистентна буџетска подршка независној културној сцени, којој се приступа као надасве важном и незаобилазном сегменту цјелокупног система културе наше државе.

„Радује ме што додјела средстава за 34 пројекта одражава оно што је и био задати наслов конкурса, јер они заиста припадају широком спектру разноликих културних израза и циљних група. Обухваћени су готово сви сегменти почев од рецентне књижевности, ликовног, позоришног, музичког стваралаштва, и заштите културне баштине до пројеката различитих социјалних и рањивих група," додао је министар Богдановић.

Одлуку је донијела Комисија Министарства, на основу Ранг листе пројеката бодованих од стране независних процјењивача и испуњености свих конкурсних услова. На Јавни конкурс било је поднијето укупно 195 пријава од стране 190 невладиних организација.

Pokrenite
Фото галерија

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?