Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Главни државни архитекта Вуксановић боравио у посјети Загребу

Објављено: 17.12.2018. 20:11 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Главни државни архитекта Душан Вуксановић боравио је крајем новембра у посјети Загребу. Наиме, сврха посјете била је присуствовање промоцији књиге архитекте Крешимира Рогине и, истовремено, Црногорске поставке на овогодишњем Бијеналу архитектуре у Венецији чији је аутор, иначе, међународни тим на челу са архитектом Рогином.

Поменута промоција одржана је у кући „Орис“-а („Орис“ – часопис за архитектуру). Током промоције црногорске бијеналске поставке, главни државни архитекта обратио се публици у својству црногорског комесара и представника Министарства одрживог развоја и туризма.

Током свог боравка у Загребу, г. Вуксановић сусрео се са колегиницом Рајком Буњевац, по питању рецензије Државних смјерница развоја архитектуре, с обзиром на то да је Буњевац била ангажована на изради Хрватских смјерница/политика у архитектури („АполитикаА“), и прихватила ангажовање у улози рецензента за наше ДСРА. Он се, такође, састао и са професором Архитектонског факултета у Загребу, Љубомиром Мишчевићем.





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?