Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство спорта подржало 10 пројеката за унапређење омладинске политике

Објављено: 17.12.2018. 20:22 Аутор: Министарство спорта

Министарство спорта потписало је уговоре са представницима 10 невладиних организација који су добили пројектну подршку преко јавног конкурса ''Покрени се – заједно за младе'', у складу са Законом о НВО. Министар Јановић је подсјетио да је Влада Црне Горе у 2018. години из буџета опредјелила 4.620,359 еура за подршку невладиним организацијама, а предлогом закона о буџету за 2019. годину је предвиђено 6.001,249 еура за ту намјену. Ово је јасан показатељ намјере Владе да појача сарадњу са невладиним организацијама у циљу имплементације јавних политика.

Министарство спорта од оснивања издваја средства за финансирање и суфинансирање омладинских пројеката. У 2017. години подржано је 36 пројеката у укупном износу од 170.000 еура. У овој години је тај износ утростручен и укупна подршка пројектима невладиних организација од стране Министарства спорта прелази пола милиона еура. Према Закону о младима подржано је 86 пројеката у укупном износу од 400.000 еура, а према Закону о НВО 10 пројеката у укупном износу од 111,876 еура. Ово је јасан индикатор посвећености Министарства у унапређењу омладинске политике и прилика за младе.

Јановић је подсјетио и да је Министарство спорта у 2017. години било прво Министарство које је урадило Секторску анализу за финансирање пројеката НВО. У овој години Министарство је урадило двије секторске анализе: једну за област омладинске политике а другу за област спорта, и на тај начин омогућило и спортским НВО да аплицирају за пројектну подршку.
   

   

МИНИСТАРСТВО СПОРТА

 

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?