Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршено 3Д сеизмичко снимање на блоковима 4, 5, 9 и 10

Објављено: 18.12.2018. 20:04 Аутор: ЦДМ
3Д сеизмичко снимање површине блокова 4, 5, 9 и 10 завршено је рано јутрос у 5.55 сати . Снимање подморја на овим блоковима трајало је 29 дана рада и завршено је без већих застоја у раду, саопштено је из Управе за угљоводонике.

Како истичу, у овом периоду, 3Д сеизмичко симање је реализовано без проблема и застоја.

Све мјере заштите животне средине и мониторинга параметара животне средине су спроведене у складу са Елаборатом о процјени утицаја на животну средину.

“3Д сеизмичко истраживање црногорског подморја на блоковима 4, 5, 9 и 10 почело је 19. новембра у раним јутарњим часовима и трајало је 29 дана рада. Истраживање на блоковима 4, 5, 9 и 10 радила је компанија Схеарwатер за потребе концесионара ЕНИ/Новатек на овим блоковима. Истраживање је изршено у складу са Уговором о концесији за истраживање и производњу угљоводоника са концесионарима Ени/Новатек, које је саставни дио радног програма по том уговору. Активности 3Д сеизмичког снимања завршене су у дефинисаним роковима за завршетак истражних активности”, наводе из Управе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?