Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Спроведено савјетовање и промоција израде специјализоване дидактике, препознавање развојних сметњи, прилагођавање и представљање понуде програма ране интервенције

Објављено: 19.12.2018. 19:15 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

У Ресурсном центру у Котору у сарадњи са ресурсним центрима  “1. јун”, “Подгорица” и "Др Перута Ивановић", 17. и 18. децембра спроведено је савјетовање и промоција израде специјализоване дидактике, препознавање развојних сметњи, прилагођавање и представљање понуде програма ране интервенције за представнике свих јавних предшколских установа.  

Циљ је био упознавање јавних предшколских установа са понудом ресурсних центара, препознавање сметњи у развоју у раном узрасту, прилагођавање простора, рада, метода према сметњи у развоју, израда специјализоване дидактике и радног материјала и како да их у пракси користе.

Сваки ресурсни центар је дао опис дјелатности, којим кадром располаже и какве приступе у раду с дјецом примјењује.

PR služba Ministarstva prosvjete

У другом дијелу појединачних презентација ресурсних центара, стручни сарадници су дали опис сметњи са којима ради ресурсни центар, а који се односи на опис и карактеристике сметње, потребе дјетета. Представници ресусрсних центара су затим описали програм ране интервенције која се нуди у ресурсном центру, које су то методе и технике, најефикаснији начини рада, како и како се врши прилагођавање услова рада. Након тога су васпиитачи из вртића имали прилику да од сваког ресурсног центра добију идеје, препоруке и инструкције у вези са израдом прилагођене, специјализоване дидактике и радног материјала у односу на конкретну сметњу (вид, слух, тјелесна сметња, интелектуална сметња, аутизам).

Сваки ресурсни центар је имао и презентацију асистивних услуга: што се све урађује према конкретној сметњи; када и како контактирају ресурсни центар за специјализовани дидактику и материјал.

Услиједиле су изложбе производа ресурсних центара.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?