Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Седам лица лишено слободе по међународним потјерницама; реализована два трансфера осуђених лица

Објављено: 19.12.2018. 20:33 Аутор: УП
Службеници Одјељења безбједности Улцињ и Одјељења граничне безбједности Улцињ су на Граничном прелазу Сукобин лишили слободе Е.Ш. (25) из Републике Албаније, на основу међународне потјерниоце расписане од стане НЦБ Интерпол Париз. Она се потражује ради обезбјеђења њеног присуства у кривичном поступку који се води против ње у Француској због основане сумње да је починила кривично дјело убиство. Виши суд у Подгорици је овом лицу одредио екстрадициони притвор.

Осим тога, у Црној Гори је у протеклом периоду, по међународним потјерницама лишено слободе пет лица, док је у Републици Албанији лишено слободе лице које се потраживало по нашој међународној потјерници. Наиме, по потјерници НЦБ Интерпол Београд слободе је лишен Радосав Радојевић (35) из Републике Србије ради издржавања казне затвора у трајању од пет година и осам мјесеци која му је изречена због КД отмица. Е.А. (24) из Републике Албаније је лишен слободе на Граничном прелазу Божај по потјерници расписаној од стране НЦБ Интерпол Висбаден, а која је расписана ради обезбјеђења његовог присутсва у кривичном поступку који се води против њега у Њемачкој због КД тешка крађа. Надаље, службеници црногорске полиције су на Граничном прелазу Божај лишили слободе С.Л. (45) из Републике Албаније по потјерници НЦБ Интерпол Висбаден која је расписана због вођења кривичног поступка због КД увоз и незаконита трговина опојним дрогама у већим количинама које је почињено у Њемачкој. На граничним прелазима Аеродром Подгорица и Сукобин лишени су слободе Ж.А. (36) из Републике Србије и С.Д. (47) из Републике Албаније, по међународним потјерницама НЦБ Интерпол Висбаден и НЦБ Интерпол Брисел. Ж.А. се потражује ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се води против њега у Њемачкој због КД разбојништво, док се Д.С. потражује такође ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку због КД организована крађа и разбојништво које је почињено у Белгији. По потјерници НЦБ Интерпол Подгорица у Албанији је лишен слободе Мухамед Бериша (30) из Ђаковице, а који се потражује ради издржавања казне затвора у трајању од шест мјесеци која му је изречена због КД тешка крађа почињена у нашој држави.

Службеници НЦБ Интерпол Подгорца су реализовали два трансфера осуђених лица. Из наше државе у Републику Србију реализован је трансфер лица Астрит Фетоши (37), држављанина Србије, ради издржавања казне затвора у трајању од шест година и шест мјесеци због КД удруживање ради вршења кривичних дјела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а по пресуди Вишег суда у Београду којом је призната пресуда Вишег суда у Подгорици. Такође, из Хрватске у Црну Гору службеници НЦБ Интерпол Подгорица и ПЈП су релизовали трансфер Радосава Кликовца (30) из Подгорице. Пресудом Вишег суда у Подгорици призната је пресуда Суда у Славонском Броду којом је Киликовац осуђен на казну затвора у трајању од три године због КД неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?