Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић разговарао са добитницом награде „Петар Лубарда“ Милком Делибашић

Објављено: 20.12.2018. 13:35 Аутор: МКУ
Министар културе Александар Богдановић разговарао је на Цетињу са овогодишњом добитницом државне награде „Петар Лубарда“, Милком Делибашић.

MKU

Министар Богдановић је истакао посебно задовољство што је овогодишња награда, која носи име једног од највећих црногорских сликара додијељена управо Милки Делибашић, која припада млађој генерацији црногорских умјетника. Како је навео Министар, ова награда може бити само додатни подстицај у даљем стваралаштву, како награђеној умјетници, тако и другим младим ствараоцима.

“Тиме је у изузетној селекцији овогодишњег Салона, који је приказао квалитетан је пресјек наше актуелне умјетничке сцене, рад “Статичност унутар пролазности времена“, нашао своје мјесто уз радове црногорских великана, досадашњих добитника ове награде”, истакао је министар Богдановић.

Умјетница Милка Делибашић је још једном захвалила стручном жирију на додијељеном признању, који је како је истакла, препознао вриједност и квалитет рада, иако он не припада класичним умјетничким формама.

На састанку је разговарано о значају подршке Министарства и институција културе млађој генерацији црногорских умјетника, који су изузетни представници Црне Горе у свијету.

Током разговора, Милка Делибашић је упознала министра Богдановића са својим досадашњим радом, стручним усавршавањем у Народној Републици Кини, које је у току, али и даљим плановима у каријери.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?