Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић примио новоименованог и одлазећег изасланика одбране Турске, пуковнике Сомера и Килинџа

Објављено: 20.12.2018. 16:57 Аутор: мод
Министар одбране Црне Горе, мр Предраг Бошковић, састао се данас са новоименованим изаслаником одбране Републике Турске, пуковником Сакиром Цумхуром Сомером и одлазећим изаслаником одбране Републике Турске, пуковником Мемдухом Орбајем Килинџом, који је ову дужност обављао од септембра 2017. године.

Министар Бошковић је изразио задовољство интензивном билатералном сарадњом оствареном током ове године, исказавши очекивање да ће се једнако успјешна сарадња наставити и у наредном периоду. Бошковић је подсјетио да су састанци на највишем нивоу допринијели унапрјеђивању сарадње Црне Горе и Турске у области одбране, посебно истичући значај потписивања међувладиног Споразума о набавци униформе за потребе Министарства одбране Црне Горе на период од пет година. „Набавка маскирне и морнаричке униформе је успјешно реализована током текуће године, а дефинисан је и план набавке нове униформе за пилоте ВЦГ у наредној години“, казао је министар, додајући да је то само један сегмент модернизације Војске Црне Горе. 

Бошковић је упознао саговорнике са прогресом имплементације циљева способности, као и са приоритетима у сектору одбране, нагласивши да ће Црна Гора остати посвећена јачању одбрамбених капацитета и активном доприносу колективном систему безбједности.

Пуковник Сомер се захвалио на добродошлици и казао да ће Република Турска наставити да буде поуздан савезник Министарству одбране и Војсци Црне Горе, као и да ће дати свој пуни допринос унапрјеђењу сарадње у области одбране. Пуковник Килинџ се захвалио на одличној сарадњи и нагласио задовољство прогресом који је Црна Гора остварила током његовом мандата. Он је изразио увјерење да ће се једнако квалитетна сарадња наставити током мандата његовог насљедника на функцији.

Пуковнике Сомера и Килинџа примили су и генерални директор Директората за политику одбране, Ивица Ивановић и начелник Штаба Генералштаба Војске Црне Горе, потпуковник Александар Пантовић. Том приликом, наглашена је посвећеност Црне Горе јачању билатералне сарадње са Републиком Турском у областима од обостраног интереса.

mod mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?