Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Истраживачки грантови Центра за генетски инжењеринг и биотехнологију

Објављено: 20.12.2018. 21:30 Аутор: Министарство науке

Центар за генетски инжењеринг и биотехнологију (ИЦГЕБ) нуди могућност финансирања истраживачких пројеката у оквиру програма „Цоллаборативе Ресеарцх Программе (ЦРП) – ИЦГЕБ Ресеарцх Грантс“.

У оквиру овог програма финансирају се пројекти који се баве истраживањем оригиналних научних проблема од важности за државу подносиоца пројекта и регион уопште. Програм има за циљ да стимулише истраживање у земљама чланицама ИЦГЕБ-а, промовише усавршавање младих истраживача и омогући стварање одговарајућих истраживачких капацитета. Програм финансира истраживачке пројекте из основних природних наука, области здравствене заштите људи, индустријске и пољопривредне биотехнологије и биоенергије.

Подносиоци предлога пројекта морају бити запослени на универзитету или институту у земљи чланици ИЦГЕБ-а. Сарадња са другим ИЦГЕБ истраживачким тимовима је пожељна, али није обавезна. Посебна пажња биће дата пројектима који се баве истраживањем од значаја за одређени регион и укључују различите истраживачке тимове из више од једне земље чланице ИЦГЕБ-а.

Пројекти се одобравају на период до 36 мјесеци. Максималан годишњи буџет пројекта је 25000 €.

Финансијска средства користе се искључиво за активности на пројекту и покривају набавку: реагенаса и потрошног матријала, научне литературе и основне лабораторијске опреме. Трошкови боравка у циљу усавршавања и обука истраживача такође могу бити покривени.

Пројекат не покрива трошкове плата за истраживаче, нити трошкове административних послова институције, одржавање и изнајмљивање капиталне опреме, простора, итд.

ИЦГЕБ одобрава највише три истраживачка пројекта по земљи чланици. Детаље о условима аплицирања и припреми предлога пројекта можете погледати на www.ицгеб.орг/ресеарцх-грантс.хтмл.

Приједлог пројекта у пдф формату потребно је поднијети националној контакт особи за сарадњу Црне Горе са ИЦГЕБ-ом:

др Јелена Зиндовић
Универзитет Црне Горе - Биотехнички факултет 
е-маил: 
јеленазиндовиц@yахоо.цом

тел: 020268716

Такође, апликацију је потребно електронски послати и ИЦГЕБ-у на е-маил адресу црп@ицгеб.орг 

Рок за предају пројеката је 30. април 2019. године.

Центар нуди и могућност финансирања организације и учешћа на научним скуповима, радионицама и курсевима у области природних наука за 2020 годину. Рок за подношење пријава је 28. фебруар 2019. године. Више детаља можете погледати овдје.

Календар научних скупова, радионица и курсева за 2019. годину можете преузети овдје.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?