Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић у Никшићу отворио “Новогодишњи сајам локалних производа”: Пољопривреда све више препозната као шанса за успјешан бизнис

Објављено: 21.12.2018. 18:04 Аутор: МПРР

MPRRMPRR 

Остварени резултати у сектору пољопривреде најбоља су потврда да се у том сектору све више препознаје пословна шанса и могућност за успјешан бизнис“, оцијенио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, отварајућí у Никшићу В Новогодишњи сајам локалних производа.

Симовић је казао да постигнуте резултате потврђују и овакви догађаји на којима се промовишу домаћи произвођачи и њихови производи, какав је и Сајам у Никшићу, а који из године у годину окупља све више излагача.

Сајам локалних производа организује Општина Никшић, уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја, Технополиса и НВО “Мрежа за рурални развој”. Овогодишњи партнер Сајма је Општина Бијело Поље која је подржала учешће произвођача са подручја те општине.

Потпредсједник је изразио задовољство и приликом да се произвођачима обрати у Никшићу јер је то, како је рекао, град вриједних и добрих домаћина, успјешних предузетника и одговорне локалне самоуправе.

„Задовољство је и што овај Сајам постаје све масовинији, што је ове године окупио рекордних 250 излагача, и што имамо и произвођаче, не само са подручја Никшића и Бијелог Поља, него и из Пљеваља, Мојковца, Берана, Петњице, као и са југа, из Улциња, Бара, Котора и Херцег Новог. То је најбоља потврда да пољопривреда Црне Горе иде корацима напретка“, казао је Симовић.

Потпредсједник Владе поручио је пољопривредним произвођачима да ће Влада наставити да ствара претпоставке за даље унапређење пољопривреде и њен напредак. „Већ сада могу да кажем смо обезбиједили значајна средства подршке, како кроз национални буџет, тако и кроз издашне европске претприступне фондове, за подршку свим секторима пољопривреде, како у примарној производњи, тако и преради.

MPRRMPRR

Заједно и партенерски до нових искорака

У наредном периоду, како је казао, наставиће се и пракса партнерског и заједничког рада на терену. „Наставићемо са континуираном комуникацијом и нашим заједништвом као једином могућом формулом за наше заједничке нове искораке. Наставићемо партнерство са локалним самоуправама, партнерство са вриједним домаћинима и успјешним предузетницима, партнерство са међународним организацијама са нивоа ЕУ и других билатералних пројеката. Као и до сада бићемо заједно на терену, бићемо и на сјеверу и на југу, да се заједно радујемо заједно нашим будућим инфраструктурним пројектима које треба да урадимо у руралним предјелима Црне Горе, заједно на новим бројним радионицама гдје ћемо упознавати наше произвођаче са новим могућностима које ћемо креирати у наредној години. Бићемо заједно да се радујемо свим тим успјесима“, поручио је Симовић.

MPRR

Он је пожелио учесницима сајма да остваре зацртане циљеве, да на сајму имају успјешну презентацију, да купци препознају омиљене, аутохтоне, безбједне и квалитетне производе.

На манифестацији која се одржава у Спортском центру Никшић и која је из године у годину све масовнија, своје производе изложило је ове године око 250 произвођача са подручја Никшића и осталих црногорских општина.

Предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић изразио је задовољство што је пети по реду Новогодишњи сајам, у релативно кратком року оправдао очекивања организатора, јер, како је казао, полако, али сигурно постаје један од никшићких бредова и догађај којем се радују и излагачи и посјетиоци. “Успјели смо да за протекле четири године афирмишемо значај и оснажимо пољопривредну производњу, али и да наше суграђане подржимо у намјери да се баве израдом сувенира, умјетнина и рукотворина. Да смо направили добар посао свједочи и огромно интересовање и рекордних 250 излагача ове године. Посебно радује што се излагачи озбиљно припремају и по неколико мјесеци раније како би на овом сајму понудили своје најбоље и најквалитетније производе”, казао је Грбовић.

Он је изразио увјерење да ће значајна улагања у развој руралних подручја и пољопривреде и промотивне активности, попут овог сајма, допринијети унапређењу и промоцији домаћих производа, као и да ће грађани у све већој мјери куповати домаће производе.

На отварању сајма обратио се и представик Општине Бијело Поље, секретар Секретаријата за рурални и одрживи развој Јасмин Ћоровић, који је уједно пренио поздраве предсједника Општине Петра Смоловића. Ћоровић је казао да овакве манифестације доприносе промоцији саме пољопривреде и добар су начин за повезивање пољопривредних произвођача из Црне Горе и региона, што самим тим утиче на укупну конкуретност домаће производње. Према његовим ријечима, општине као што су Никшић, Бијело Поље, Пљевља и друге треба да буду замајац укупног развоја пољопривреде Црне Горе, па је очекивано да управо оне буду покретачи оваквих сусрета”. Он јеј истакао и да Бијело Поље улаже значајна срадства и напоре да унаприједи пољопривреду и рурална подручја на простору те општине, јер препознају пољопривреду као развојну шансу.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја






Да ли вам је садржај ове странице био од користи?