Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Наставићемо снажно да радимо за бољу будућност наше омладине

Објављено: 21.12.2018. 19:18 Аутор: Министарство спорта

Његујући добру праксу да се на крају године сумира исход активности, Министарство спорта је, у сарадњи са омладинским организацијама и међународним партнерима, организовало конференцију на којој су представљени остварени резултати у области омладинске политике.

Конференцију је отворио министар спорта Никола Јановић, који је казао да је препознавање вриједности на којима почива савремена Европа омогућило да данашња, и генерације које долазе, не буду оптерећени проблемима са којима су се суочавали наши преци и да се само на тај начин млади могу посветити науци и знању, јединим сигурним улазницама у глобалну породицу успјешних. ''Млади су стуб друштва и као такви морају да имају подршку, како институција и организација које се баве младима, тако и подршку шире друштвене заједнице. Нарочиту пажњу треба посветити стварању окружења за младе који припадају рањивим групама са циљем њиховог интегрисања у свим областима друштвеног дјеловања'', казао је министар.

 Ministarstvo sporta

Министар Јановић је нагласио да млади људи морају бити носиоци новог времена које уклања баријере и доприноси уједињењу генерација које се поштују и стварају бољу будућност. Такође је казао да је потреба омладине за бољим сјутра инспиративна цијелој друштвеној заједници, управо због снаге коју имају млади. Земље уједињене у систему вриједности Европске уније, и оне које теже чланству, међу којима је Црна Гора, посвећено су стварале и поспјешивале дијалог са младима.

”Наша амбиција није скривена – желимо да црногорска младост остане у Црној Гори и доприноси њеном развоју. Зато ћемо и у наредном периоду веома посвећено радити на унапређењу услова за живот и рад младих људи у циљу додатног снажења амбијента у којем они треба да осјете конкретне бенефите и бригу државе за њихову бољу будућност, закључио је министар Јановић”.

Завршна конференција о реализованим пројектима за младе у 2018 години - презентација.пдф

МИНИСТАРСТВО СПОРТА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?