Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амбасадорка Рајнке: Партнерство са САД трајно; Црна Гора извор стабилности у региону

Објављено: 21.12.2018. 21:34 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



Црна Гора је извор мира и стабилности у региону, а партнерство и пријатељство са Сједињеним Америчким Државама је трајно и утемељено на вриједностима, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и новоименоване америчке амбасадорке Џуди Рајзинг Рајнке.

„Наши изванредни билатерални односи, потврђени много пута до сада кроз важне догађаје за обје земље, сада могу бити оплемењени снажном економском сарадњом“, казао је предсједник Марковић истичући да је Црна Гора данас слободна, демократска држава, чланица НАТО-а и земља која стабилно напредује на путу европских интеграција.

Премијер је казао да Црна Гора спроводи снажну економску агенду и доживљава интензиван развој, те да остварује економски раст који је међу највећим у Европи.

Наводећи да види преданост ка изградњи и јачању институција, амбасадорка Рајнке је казала да свој мандат жели да посвети јачању партнерства у оквиру НАТО-а али и снажењу економске сарадње посебно у области предузетништва и малих и средњих предузећа.

„Црна Гора је дестинација у којој је сигурно улагати и гдје се може обезбиједити профит инвеститору али и бољи стандард за наше грађане“, казао је предсједник Марковић.

Саговорници се се сагласили да је важно даље унапређивати амбијент за предузетништво и инвестиције, укључујући и законодавни систем, у циљу пуног обезбјеђења конкурентности и једнаких шанси за све.

Премијер је истакао да Црна Гора приводи крају израду Стратегије паметне специјализације како би на најбољи начин препознала и искористила своје потенцијале, те да ће се у наредном периоду дати снажан подстрек средњим и малим предузећима, предузетницима и старт уп компанијама.

Истичући интензивну агенду Владе у погледу равномјерног развоја земље, премијер је похвалио програм Владе САД „Пеаце Цорпс“ у склопу којег је предвиђен долазак групе америчких волонтера који ће подучавати енглески језик дјецу из основних и средњих школа, углавном на сјеверу земље.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?