Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Станковић и Вељовић одржали састанак са Оперативним тимом за борбу против трговине људима: пуна подршка раду Тима; очекују се конкретни резултати

Објављено: 21.12.2018. 21:00 Аутор: УП
UPВрховни државни тужилац Ивица Станковић и директор Управе полиције Веселин Вељовић састали су се данас са члановима Оперативног тима за борбу против трговине људима којим руководи руководилац Вишег државног тужилаштва у Подгорици Весна Јовићевић.

ВДТ Станковић и директор Вељовић потврдили су још једном квалитетну сарадњу коју имају тужилаштво и полиција на откривању и расвјетљавању најтежих и свих других облика криминала.

Врховни државни тужилац Ивица Станковић и директор Управе полиције Веселин Вељовић изразили су пуну подршку раду Оперативног тима за борбу против трговине људима. Станковић и Вељовић су казали да очекују да ће Оперативни тим, уз координацију свих надлежних органа који учествују у раду Тима, примјењујући проактивни приступ, имати ефикасне и мјерљиве резултате у идентификовању случајева трговине људима и са њима повезаних кривичних дјела и њиховом успјешном процесуирању.

Састанку су присуствовали представници Програма за пружање помоћи у кривичним истрагама Министарства правде Сједињених Америчких Држава (ИЦИТАП). Договорено је да Канцеларија ИЦИТАП-а у Подгорици пружи подршку у јачању материјално – техничких капацитета Оперативног тима и размјени искустава са оваквим јединицама формираним у САД-у, како би борба против трговине људима била што успјешнија.

Оперативни тим за борбу против трговине људима формирали су ВДТ Станковић и директор Вељовић почетком децембра, а Тим, којим руководи тужилац, чине представници МУП–а, Управе полиције, Тужилаштва и Министарства правде.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?