Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за пријаву кандидата за Листу независних процјењивача за 2019. годину за три области од јавног интереса

Објављено: 21.12.2018. 19:50 Аутор: МЈУ

На основу члана 32ђ Закона о невладиним организацијама („Службени лист ЦГ“, бр. 39/11 и 37/17), и члана 9 Уредбе о финансирању пројеката и програма невладиних организација у областима од јавног интереса („Службени лист ЦГ“, број 13/18), а у вези са Одлуком о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2019. години („Службени лист ЦГ“, број 80/18) Министарство јавне управе објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ 
за пријаву кандидата за Листу независних процјењивача 
за 2019. годину за три области од јавног интереса,

са које ће надлежна министарства, ради бодовања пројеката и програма невладиних организација, према критеријумима прописаним јавним конкурсима, одабрати и ангажовати потребан број процјењивача одговарајуће стручности

 
Кандидати за независне процјењиваче морају испуњавати сљедеће Законом утврђене услове: 

Независни процјењивач може бити лице које има: 
- најмање пет година искуства у управљању пројектима; 
- искуство у оцјењивању пројеката; 

Независни процјењивач може бити лице које је двије године прије објављивања овог јавног позива није било: 
- у радном односу у невладиној организацији чије је сједиште у Црној Гори; 
- волонтер у невладиној организацији чије је сједиште у Црној Гори; 
- лице овлашћено за заступање или је члан органа управљања или другог органа невладине организације чије је сједиште у Црној Гори; 
- у уговорном односу са невладином организацијом чије је сједиште у Црној Гори; 
- јавни функционер, у смислу закона којим се уређује спрјечавање корупције; 
- у радном односу у органу државне управе који врши расподјелу средстава.

Позивају се заинтересована лица, која испуњавају горе наведене услове, да се пријаве и доставе податке ради уврштавања у листу независних процјењивача за бодовање пројеката невладиних организација у областима у којима ће се вршити расподјела средстава у складу са Одлуком о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2019. години („Службени лист ЦГ“, број 80/18), и то:


- наука

- заштита потрошача

- институционално и ванинституционално образовање

Кандидати за независне процјењиваче се могу, према квалификацијама наведеним у биографији, опредијелити за више подручја која прецизно означавају у пријави и достављена документа уз образац пријаве, који се налази у прилогу овог позива. 

Након провјере испуњености тражених услова у пријавама, Министарство јавне управе ће утврдити листу независних процјењивача за поменуте области за 2019. годину и објавити је на интернет страници Министарства и порталу електронске управе, најкасније 10 дана након истека рока из овог јавног позива. 

Одабир независних процјењивача са листе, вршиће орган државне управе који расподјељује средства.


Сваки пројекат треба да бодују по два независна процјењивача а додијељени бодови по сваком критеријуму, морају бити образложени. 

Одабрани  независни процјењивачи ће накнадно бити обавијештени о детаљима поступка, а по потреби ће се за њих организовати и припремна радионица у вези са начином бодовања пројеката. Од независних процјењивача се може тражити и учешће на састанцима комисија за расподјелу, ради давања одговора и појашњења на могућа питања чланова комисија. 

Уговор са независним процјењивачем закључује орган државне управе који врши расподјелу средстава. 

Одабрани независни поцјењивач ће прије процјењивања бити дужан да потпише изјаву о повјерљивости, непристраности и непостојању сукоба интереса у односу на пројекте/порграме које ће процјењивати. Изјава се потписује након увида у попис пристиглих пријава с подацима о организацијама подносиоцима пријава и њиховим партнерским организацијама. 

Уз пријаву на Јавни позив прилаже се: 
• фотокопија личне карте или друге исправе на основу које се утврђује идентитет кандидата; 
• фотокопија дипломе о стеченом образовању; 
• биографија кандидата са подацима о искуству у управљању пројектима из области за коју/е се пријављује, а посебно искуству у процјењивању пројеката у тој/тим области/има. 

Напомена: Потребно је да кандидати, приликом прилагања доказа о искуству у управљању пројектима и процјењивању пројеката у области за коју се пријављују, доставе  конкретне доказе који се односе на информације-податке  које су навели у обрасцу  пријаве или наведене у Пријави.

Рок и пријава: 

Попуњене и потписане обрасце пријаве и пратећу документацију, потребно је доставити поштом, најкасније 4. фебруара 2019. године на адресу:

 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ 
Римски трг 45, Подогорица/Црна Гора 
Са напоменом: „ЗА ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НЕЗАВИСНЕ ПРОЦЈЕЊИВАЧЕ“ 

или на е-маил адресу: 
архива@мју.гов.ме, упаковано у зип/рар формат, са документима обликованим као доц.; пдф; јпг.

Пријава кандидата за листу независних процјењивача за 2019. годину биће разматрана само ако је достављена на прописаном обрасцу и уз сву потребну документацију.

Пријаве достављене након рока неће бити узете у разматрање. 

Евентуална питања у вези са овим позивом, могу се доставити електронским путем, на адресу: 
сарадња.нво@мју.гов.ме 

Прилог: Образац пријаве

 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?