Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Акција полиције у Бару: Два лица осумњичена за трговину људима на штету шест страних држављанина

Објављено: 24.12.2018. 16:31 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетлили кривично дјело трговина људима које је почињено на штету више лица и том приликом лишили слободе једно безбједносно интересантно лице док је за другим расписана потјерница и интензивно се ради на његовом лоцирању.

Наиме, службеници ЦБ Бар су, спроводећи планске активности, привели у службене просторије три страна држављанина који су покушали да избјегну легитимисање од стане полицијских службеника. Криминалистичком обрадом барска полиција је дошла до сумње да су ова три лица и још три њихова сународника жртве трговине људима и да их под присилом држала заточене у непознатом објекту на периферији Бара непозната лица која су им одузела путна документа. Ова лица су, како се сумња, доведена у заблуду да ће им, њима непозната лица, за већи новчани износ омогућити да се илегално превезу до једне од земаља Европске уније, односно Италије у њиховом случају.

Даљим мјерема и радњама полицијски службеници су идентификовали објекат у којем су се страни држављани налазили као заточена лица и у којем су боравила лица која су приведена у службене просторије. Такође, криминалистичком обрадом службеници ЦБ Бар су дошли до сумње да су починиоци овог кривичног дјела безбједносно интересантна лица А.Ц. (40) из Бара и З.К. (39), из Никшића. Они су, како се сумња, на организован начин развили мрежу више особа гдје су по унапријед дефинисаним улогама вршили илегални превоз миграната са подручја Републике Србије до Рожаја. З.К. је, сумња се, након тога преузео оштећена лица и довезао их у Бар гдје их смјестио у изнајмљени објекат који је обезбиједио А.Ц. По доласку у Бар, осумњичени су оштећене довели у заблуду и одузели им документа и потом им застрашивањем узели новац у износу од 8000 еура, уз лажно обећање да ће их илегално превести преко државне границе према Италији.

Барска полиција је лишила слободе З.К, док се за А.Ц. интензивно трага због постојања основане сумње да су починили кривично дјело трговина људима на штету ових лица. За А.Ц. је расписана потјерница док ће З.К. бити уз кривичну пријаву приведен државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици на даљу надлежност.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?