Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Честитка министра Зенке свим грађанима/кама који/е славе Божић по Грегоријанском календару

Објављено: 24.12.2018. 19:20 Аутор: Министарство за људска и мањинска права
Поводом једног од највећих хришћанских празника, католичког Божића, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, упућујем срдачне честитке надбискупу барском, монсињору Року Ђонлешају, бискупу которском, монсињору Илији Јањићу, свештенству и редовништву, свим католичким вјерницима/ама, као и протестантским црквама и свим вјерницима који овај велики хришћански празник прослављају по грегоријанском календару.

Желим да овај свијетли празник проведете у здрављу, миру и срећи. У духу хармоније и међусобног поштовања, нека нас Божић подстакне да у себи донесемо љубав и радост.

Божић шири радост, доноси праштање, доноси милост свима који га прослављају у породичном храму и међу пријатељима. Поруке мира, праштања, покајања, љубави и слоге као основа хришћанске цркве и вјере, вјековима снажно живе у Црној Гори и утичу на јачање толерантног и примјереног вишевјерског, вишенационалног и вишекултурног друштва.

Овај празник је прилика да подсјетимо да смо друштво које његује различитости, међусобно уважавање и разумијевање. Црна Гора је препозната као мултиконфесионална држава у којој се људи поштују, заједно живе без обзира на вјерске и националне разлике.

Стога, овај свети празник нас увијек изнова подсјећа да се својим свакодневним дјеловањем и понашањем још снажније залажемо за јачање дијалога и одговорности, солидарности и хармоније у друштву и заједници у којој живимо. У духу добрих односа и уважавања, Божић јача повезаност и слогу међу људима.

У жељи да предстојеће дане проведете у духовном миру, задоволјству и породичној срећи, испуњени радошћу коју носи велики хришћански празник, још једном вам желим срећан Божић.

Министар
Мехмед Зенка

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?