Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министарство правде додијелило 383,000 еура за пројекте НВО

Објављено: 24.12.2018. 23:17 Аутор: Министарство правде

Министарство правде закључило је са невладиним организацијама уговоре о финансирању 28 пројеката из области унапређења и јачања владавине права и промовисања људских и мањинских права. У циљу реализације наведених пројеката Министарство је невладиним организацијама, изабраним путем два јавна конкурса, додијелило средства у укупној вриједности од око 383,000 еура.

Реализацијом јавног конкурса “Правдом ка једнакости”, Министарство правде је респодијелило 270.000 еура за спровођење 20 пројеката невладиних организација у области унапређења и јачања владавине права.

Наведена средства додијељена су, између осталог, у циљу повећања информисаности, разумијевања и знања грађана о темељним правима и слободама, повећања доступности услуга правосудних органа, адвоката, нотара и јавних извршитеља и боље информисаности јавности о предностима алтернативних начина рјешавања спорова.

Путем јавног конкурса „Партнерством ка реинтеграцији“, Министарство је додијелило око 113,000 еура за пројекте чији је циљ унапређење услова за рехабилитацију и реинтеграцију лица лишених слободе, унапрјеђење система здравствене заштите притворених и затворених лица, као и даљи развој система алтернативних санкција.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?