Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржан ВИИ састанак Управног одбора пројеката “Наставак реформе система социјалне заштите” и “Развој капацитета за пружање услуга социјалне заштите у Црној Гори”

Објављено: 25.12.2018. 16:18 Аутор: мрсс
Дана, 24. децембра 2018. године одржана је седма сједница Управног одбора (УО) пројеката „Наставак реформе система социјалне заштите“ и “Развој капацитета за пружање услуга социјалне заштите у Црној Гори”.

Током састанка, којим је предсједавао министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић, разговарано је о активностима на пољу развоја система социјалне и дјечије заштите са посебним нагласком на развој услуга, а које ће се реализовати кроз наведене пројекте у 2019. години.

Разматрани су и резултати остварени у предходном периоду.

Чланови Управног одбора пројеката су сагласни да су остварени значајни резултати у реформи система социјалне и дјечје заштите, те да су кључни приоритети Министарства даљи развој услуга из те области, јачање институција система социјалне и дјечје заштите и пружалаца услуга. Похваљени су резултати Министарства на овом пољу у 2018. години.


Констатован је и значај сарадње владиних институција са међународним партнерима у реформи система социјалне и дјечје заштите као и реализација циљева утврђених овим пројектима.

Састанку су присуствовали: г. Осама Маккаwи Кхогали - шеф представништва УНИЦЕФ-а за Црну Гору, г. Миодраг Драгишић - замјеник сталног представника УНДП-а у Црној Гори и руководилац Сектора за социјалну инклузију, гђа. Јадранка Милић – представница Делегације Европслке уније у Црној Гори, г. Горан Кушевија - директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту у Министарству рада и социјалног старања, г. Драго Спаић - директор Завода за социјалну и дјечју заштиту, као и представници Министарства европских послова, Министарства просвјете, Министарства вањских послова, Министарства здравља и Заједнице општина.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?