Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Директори Вељовић и Ћулум договорили конкретну сарадњу криминалистичких полиција Црне Горе и Републике Српске

Објављено: 25.12.2018. 19:00 Аутор: УП
UPДиректор Управе полиције Веселин Вељовић је са делегацијом црногорске полиције данас у Требињу имао састанак са директором полиције Републике Српске Дарком Ћулумом и његовим сарадницима на којем су договорене конкретне заједничке оперативне активности.

Директори Вељовић и Ћулум потврдили су квалитетну и професионалну сарадњу двије полицијске организације на стратешком и оперативним нивоу која се односи на заједничко дјеловање у рјешавању актуелних безбједносних изазова у региону.

Директори су оцијенили да су регионална и међународна полицијска сарадња од изузетног значаја за постизање мјерљивих резултата на плану откривања, спрјечавања и сузбијања кривичних дјела из области организованог и прекограничног криминала.

Вељовић и Ћулум су договорили интензивирање активности на размјени информација и спровођењу заједничких истрага које се тичу процесуирања организатора и чланова организованих криминалих група које дјелују на територији више држава, као и лоцирања лица која се међународно потражују.

Сходно закључцима састанка, услиједиће редовна непосредна комуникација криминалистичких полиција Црне Горе и Републике Српске.

Делегацију црногорске полиције чинили су помоћник директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић, руководилац Специјалног полицијског одјељења Драган Радоњић, руководилац НЦБ Интерпол Подгорица Дејан Ђуровић, начелник ЦБ Подгорица Милован Павићевић и руководилац Одсјека за сузбијање општег криминалитета у СКП-у Александар Бошковић.

Црногорска полиција у контиуитету остварује квалитетну међународну полицијску сарадњу са партнерским службама других држава, која је до сада имала конкретне резултате, а напредак у овој области препознат је и у недавно објављеном Радном документу Европске комисије о стању у поглављима 23 и 24 у Црној Гори. Даље снажење полицијске сарадње на свим нивоима, ради свеубухватнијег приступа борби против међународних облика криминала, остаје један од стратешких приоритета у раду и дјеловању Управе полиције.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?