Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са представницима оба репрезентативна синдиката: Наредна година да буде година дијалога

Објављено: 25.12.2018. 20:25 Аутор: мод

Министар одбране, мр Предраг Бошковић разговарао је данас са представницима оба репрезентативна синдиката, Синдиката одбране и Војске Црне Горе (СОВЦГ) и Синдиката Војске Црне Горе, на тему побољшања социјалног статуса запослених у ВЦГ и МО.

Констатовано је да социјални дијалог који је, поготово са СОВЦГ, био оптерећен, нема алтернативу, те да стога мора бити додатно унапријеђен, у интересу запослених у Војсци и Министарству. 

Министар Бошковић је уважио захтјеве оба репрезентативна синдиката, истичући да данашњим  састанком Министарство одбране показује да је одговоран социјални партнер, док су његови саговорници исказали пуну спремност да буду квалитетан партнер  у правцу побољшања социјалног статуса запослених.   

На састанку је договорено да 2019. година буде година социјалног дијалога, уз пуну подршку пројектима које је покренуло министарство у рјешавању статусних и социјалних  потреба запослених у ВЦГ и МО.

Министарство ће и у наредној години опредијелити значајна средства за помоћ у раду оба синдиката и за рјешавање социјалне проблематике свих запослених, како кроз рад стамбене задруге "Одбрана", тако и кроз директне помоћи запосленима.

На састанку је Синдикат Војске Црне Горе представљала Снежана Џанкић, а СОВЦГ Здравко Касалица, Горан Драгишић и Милорад Ивановић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?