Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Лишење слободе, трансфер осуђеног лица и седам екстрадиција

Објављено: 25.12.2018. 20:43 Аутор: УП
Службеници НЦБ Интерпол Подгорица реализовали је претходних дана седам екстрадиција и један трансфер осуђеног лица, а једно лице је лишено слободе по међународној потјерници.

Полицијски службеници ЦБ Бар су, поступајући по потјерници НЦБ Интерпол Београд, лишили слободе лице Самир Тигањ (24) из Новог Пазара, Република Србија, који се потражује ради издржавања казне затвора у трајању од десет мјесеци на коју је осуђен због кривичног дјела уцјена почињеног у Србији.

Из Републике Албаније у Црну Гору, у организацији НЦБ Интерпол Подгорица и уз подршку Посебне јединице полиције, екстрадиран је Џеват Бериша (39) из Ђаковице, Косово, ради издржавања казне затвора од 14 мјесеци на коју је осуђен у нашој држави због кривичних дјела тешка крађа у продуженом трајању и недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Из Републике Србије у Црну Гору извршена је екстрадиција лица Дмитро Краветс (43), држављанина Украјине, који се потраживао ради издржавања казне затвора у трајању од једне године на коју је осуђен у нашој држави због кривичног дјела утаја.

У организацији НЦБ Интерпол Подгорица, из Републике Хрватске у Црну Гору екстрадирано је лице Кадро Ћоровић (37) из Бијелог Поља, који се потраживао ради издржавања казне затвора у трајању од четири мјесеца због кривичног дјела тешка дјела против безбједности јавног саобраћаја почињеног у нашој држави.

Службеници НЦБ Интерпол Подгорица су из Црне Горе на Косово екстрадирали два косовска држављанина, Г.Х. (21) и БЗ. (19), ради обезбјеђења њиховог присуства у кривичном поступку који се против њих води због основане сумње да су на Косову починили кривично дјело убиство у покушају у саизвршилаштву.

Из Црне Горе у Србију екстрадиран је и Предраг Вуковић (64) из Шапца, Република Србија, којег су потраживали правосудни органи Србије ради издржавања казне затвора у трајању од седам година због кривичних дјела трговина дрогом и тешка крађа као и ради вођења кривичног поступка због кривичног дјела ратни злочин против цивила у саизвршилаштву.

НЦБ Интерпол Подгорица је из Црне Горе у Аустрију екстрадирао А.П. (38) из Зенице, Босна и Херцеговина, а он се потраживао ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном постуку који се у Аустрији води због основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа.

Из Црне Горе у СР Нјемачку екстрадиран је К.Д. (36), држављанин Републике Албаније, ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се у Њемачкој води против њега због основане сумње да је у тој држави починио кривична дјела провална крађа и фалсификовање докумената, као и кривично дјело крађа. Екстрадиција је извршена у организацији НЦБ Интерпол Подгорица, уз подршку ПЈП.

Извршен је и трансфер осуђеног лица ради наставка издржавања казне затвора у матичној земљи. тј. нашој држави. Из Хрватске у Црну Гору трансферисан је наиме Раде Шундић (32) из Подгорице. Пресудом Вишег суда у Подгорици призната је пресуда Општинског суда у Славонском Броду, а ово лице је осуђено на три године затворске казне.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?