Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Идентификован и лишен слободе још један члан криминалне организације која је планирала и припремала више тешких кривичних дјела на територији Бара и Будве

Објављено: 25.12.2018. 23:49 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Специјалног полицијског одјељења су у садејству са службеницима Центра безбједности Бар данас, а у току даље истраге на расвијетљавњу кривичног дјела почињеног на штету Ј.Ђ. из Бара у августу 2018. године, лишили слободе М.Н. (33) из Бара због постојања основане сумње да је починио кривично дјело стварање криминалне организације и кривично дјело помагање а вези са кривичним дјелом убиство, а што се односи на планирање извршења убиства постављањем импровизоване експлозивне направе на мотоцикл оштећеног.

Подсјећамо да су службеници полиције у претходном периоду, односно у септембру 2018. године, предузимајући активности на расвијетљавању догађаја из августа ове године, када је на главном барском булевару пронађена импровизована експлозивна направа а за коју се сумња да је била постављена на мотоцикл Ј.Ђ. из Бара, идентификовали и процесуирали лица за која се сумња да су починила наведено дјело.

Полицијски службеници су државном тужиоцу у Специјалном државном тужилаштву поднијели кривичну пријаву против шест лица, од којих су четири лица лишена слободе и то Е.Ц. (26) из Пећи, Д.М. (25), Е.Н. (26), оба из Бара и Ђ.Ц. (25) из Будве. Полиција интензивно трага за А.Ј. и А.О. који се налазе у бјекству.

Ефикасним радом на расвијетљавању овог кривичног дјела и примјеном оперативних и истражних мјера и радњи полиција је дошла до сумње да су наведена лица планирала и припремала извршење више кривичних дјела убиство на територији Бара и Будве.

Полиција је од осумњичених лица одузела бројне предмете, више комада ватреног оружја и путничка моторна возила која су, како се сумња, коришћена за извршење ових кривичних дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?