Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић и генерал Дакић припадницима ИX контингента у Авганистану: Ви сте понос цијеле Црне Горе

Објављено: 27.12.2018. 16:15 Аутор: мод

Јутрос је већ по традицији поводом Новогодишњих и Божићних празника, из Министарства одбране успостављен видео линк са базом Мармал у Авганистану и са припадницима ИX контингента Војске Црне Горе у мисији Ресолуте Суппорт.

Нашим војницима обратили су се министар одбране, мр Предраг Бошковић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић. Они су истакли да су наши војници у Авганистану понос не само Војске, већ и цијеле Црне Горе.

mod

Уз жеље да се здраво врате својим породицама и својим редовним обавезама у Црној Гори, Бошковић је истакао реноме који наши војници имају у овој, али и у свим мисијама и операцијама у којима учествују.

„Све информације говоре да је црногорски војник примјер војника у мисији Ресолуте Суппорт. Сви заједно радимо на подизању квалитета цијеле Војске и способности сваког њеног припадника. Знајте да све оно што овдје радимо чинимо и за вас који сте у мисијама, далеко од својих домова и своје земље“, нагласио је министар Бошковић.

Он је истакао да ће Министарство и Војска Црне Горе и у наредном периоду наставити да, без обзира на своју величину и могућности, чине све како би Црна Гора дала свој допринос глобалним тежњама ка одржавању међународног мира и стабилности.

„А када се вратите, заједно треба да изграђујемо Војску Црне Горе и да је поставио на пиједастал на којем је била кроз црногорску историју, као један од најцјењенијих дијелова друштва“, закључио је министар Бошковић.

Генерал Дакић је казао да је још под устисцима које носи из своје недавне посјете припадницима ИX контингента, поготово звог оцјена које је у Авганистану чуо од савезника и партнера о држању наших војника и о начину на који извршавају задатке. „Ви сте поставили стандарде не само Војсци Црне Горе, већ и партнерима са којима сте у мисији“, казао је начелник ГШ ВЦГ.

Он је на крају затражио од војника у мисији Ресолуте Суппорт да до њеног истека буду истрајни и професионални, онако како се очекује од црногорског војника.

mod

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?