Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Свечаност поводом пензионисања 11 официра Војске Црне Горе

Објављено: 27.12.2018. 20:04 Аутор: мод
На војном аеродрому Књаз Данило у Голубовцима данас је уприличен новогодишњи коктел поводом завршетка радне 2018.године и пензионисања више официра Војске Црне Горе.

Хвала што сте униформу Војске Црне Горе носили са поносом, рекао је министар Бошковић, обрачајући се официрима који су данас уз више десетина официра и подофицира Војске Црне Горе заокружили свој радни вијек. 

Данашњи дан је можда један од најважнијих у вашим професионалним животима, једнако важан као онај кад сте завршили академију и ступили у службу. Али оно што је најважније је да вас је кроз читав овај период вашег професионалног трајања био глас доброг војника, доброг старјешине, човјека, посвећеног послу који је знао како на најбољи начин да прође кроз турбулентне периоде којих је, нажалост било током ваше војничке каријере, рекао је Бошковић, пожеливши им срећну пензију и добро здравље. 

mod
 
Министар се захвалио новопензионисам официрима на свему што су урадили током година у којима су били дио одбрамбеног система, а осталима на труду, ангажману и доприносу у развоју државе Црне Горе у више него успјешној години. 

Начелник Генералштаба, бригадни генерал Драгутин Дакић присјетио се најважнијих догађаја у години која је на измаку,и одао признање свима који су допринијели да 2018.година, пуна задатака и изазова за Војску Црне Горе, буде међу најуспјешнијима. Ова година остаће препозната као година реформи, реорганизације и модернизације, казао је Дакић, подсјећајући на најзначајније и најуспјешније активности у 2018. години, на низ вјежбовних активности, на повећано учешће припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама, на унапређене капацитете Ваздухопловста Црне Горе, на повећану мобилност Копнених снага, посебно наглашавајући рјешавање социјалног статуса војника кроз пројекат изградње стамбених јединица у Даниловграду, Подгорици и Бару. 

Обраћајући се будућим пензионерима, генерал је подсјетио на њихове богате и успјешне каријере, од првог војничког корака до данас, и поручио: Ходајте усправно и будите поносни што сте били припадници Војске Црне Горе. 

mod
 
Захваљујући се на њиховом професионалном ангажману и раду на афирмацији Војске Црне Горе, генерал им је пожелио дуге пензионерске дане, а свим присутнима срећне предстојеће празнике и пуно успјеха у наредном периоду.

Пуковник Маринко Алексић се захвалио у име пензионисаних официра, истичући да су се током цијелог радног вијека трудили да буду вјерни војсци и држави, а да грађани Црне Горе увијек могу рачунати на своје пензионисане официре и подофицире. 

mod

О радним биографијама лица која су пензионисана говорио је потпуковник Велибор Бакрач, начелник Одјељења за људске ресурсе у Генераштабу Војске Црне Горе, а пригодне поклоне пензионисаним официрима уручили су министар одбране и начелник Генералштаба.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?