Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ ВНБ: Посветити се борби против сиве економије и злоупотребе државног новца

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
  
      
Вијеће за националну безбједност, којим је предсједавао предсједник Душко Марковић, одржало је данас XИВ сједницу, којој су, поред чланова Вијећа, присуствовали директор Управе полиције и руководилац Сектора криминалистичке полиције.

Усвојен је Извјештај о раду Бироа за оперативну координацију орагана који чине обавјештајно-безбједносни сектор и констатовано да је рад Бироа осигурао унапређење сарадње органа за спровођење закона, што је допринијело већем степену сигурности и безбједности.

Вијеће је усвојило Информацију о реализованим активностима у борби против тешког и организованог криминала коју је сачинила Управа полиције, и поздравило резултате полиције, Државног тужилаштва и других сегмената система безбједности на супротстављању организованом криминалу и другим облицима тешког криминала.

То је резултирало хапшењима и процесуирањима носилаца организованог криминала и чланова њихових група – констатовано је на сједници. Вијеће је у овом смислу затражило наставак активности са циљем сузбијања свих облика криминала.

Усвојена је Информација о поступању Управе полиције у области борбе против трговине људима, гдје су постигнути добри резултати, а неколико предмета већ је процесуирано. Вијеће захтијева да ова област буде међу приоритетима у даљем раду Управе полиције, али и Државног тужилаштва.

Закључено је да посебан акценат треба ставити на откривању злоупотреба у привредном пословању кроз сузбијање сиве економије и неформалног рада, како би се створили услови да се послује искључиво на законит начин и да сваки еуро буџетских прихода заврши у државној каси.

Прецизирано је да ће ово подразумијевати и посебне мјере контроле не само у приватном сектору, већ и елиминисање сваке неправилности у трошењу државног новца код оних који њиме газдују.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?