Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица и Даниловград: Претреси на више локација; пронађена и експлозивна направа – лишено слободе безбједносно интересантно лице

Објављено: 28.12.2018. 21:09 Аутор: УП
Полицијски службеници лишили су слободе безбједносно интересантно лице након што су претресом више локација пронашли и импровизовану експлозивну направу тешку 1,5 кг са детонирајућом капислом и спорогорећим штапином. Тиме је полиција још једном пронашла и одузела средства намијењена за извршење тешких кривичних дјела.

Службеници Станице криминалистичке полиције за сузбијање крвних деликата и насиља у породици ЦБ Подгорица су наиме, заједно са службеницима Сектора криминалистичке полициије, предузимајући интензивне мјере и радње из своје надлежности у циљу расвјетљавања кривичних дјела из области крвних деликата, дошли до оперативних информација на основу којих су код судије за истрагу Основног суда у Подгорици иницирали и од њега прибавили наредбе и извршили претрес стана и других просторија безбједносно интересантних лица В.П (25), А.П (25) и Б.З (33) на једној локацији на територији Општине Подгорица, као и три породичне куће и два возила на територији Општине Даниловград која користе ова лица.

Том приликом на више контролисаних локација пронађени су трагови наркотика, мања количина хероина, вага за прецизно мјерење, као и импровизована експлозивна направа која се се налазила у ПВЦ кеси састављена од прашкасте материје налик на привредни експлозив, тежине од око 1,5 кг, а која је била у зеленој пластичној флаши са детонирајућом капислом за коју је причвршћен спорогорећи штапин дужине око 80 цм.

Наведена импровизована експлозивна направа демонтирана је од стране службеника Групе за АТП Управе полиције на лицу мјеста и изузета је ради вршења вјештачења у Форензичком центру.

Такође, у склопу наведених претреса возила, објеката и лица, изузето је више мобилних телефона и таблет уређаја и мобилни телефон са иностраном СИМ картицом намијењен за вршење енкриптованих комуникација, а који ће у циљу расвјетљавња горе наведеног кривичног дјела бити упућени на одговарајућа вјештачења. О догађају је упознат државни тужилац у ОДТ у Подгорици.

Службеници Станице криминалистичке полиције за сузбијање крвних деликата и насиља у породици ЦБ Подгорица су лишили слободе А.П, због сумње да је извршила кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. У службене просторије ЦБ Подгорица доведено је више лица и у току је даља криминалистичка обрада.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?