Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Уговор о закупу земљишта на Бриског Гори

Објављено: 28.12.2018. 21:15 Аутор: Министарство економије
Министарка економије, Драгица Секулић потписала је данас, у име државе Црне Горе, Уговор о изградњи соларне електране инсталисане снаге 250МW на локалитету Бриска Гора ( Улцињ ) са Конзорцијумом који чине Електропривреда Црне Горе, Фортум и Стерлинг анд Wилсон. 
  
Уговор има своје фазе које подразумијевају различите активности. 

Ова соларна електрана биће највећа овог типа у Европи, речено је данас од стране представника Конзорцијума Фортум и ЕПЦГ.

Министарство економије је расписало јавни позив на основу овлашћења која му је дала Влада 19. маја за давање у закуп земљишта у државној својини укупне површине 6.621.121м2, ради пројектовања, изградње, коришћења и одржавања соларне електране инсталисане снаге веће од 200 МW.

Тендерска комисија је 3.септембра извршила отварање понуда и након тога приступила детаљном прегледу поднијете документације.

Комисија за вредновање понуда је у законски предвиђеном року извршила увид у документацију и одлучено је да је Конорцијум ЕПЦГ, Фортум и Стерлинг анд Wилсон прворангирани.

Подсјећамо, Конзорцијум ЕПЦГ и Фортум је за износ годишње закупнине понудио 33 цента/м2 са планом отварања 226 нових радних мјеста током трајања читавог периода закупа земљишта. Такође, понудом овог Конзорцијума предвиђен је укупан износ инвестиције од 178 милиона еура. Као важан елеменат понуде предвиђено је да учешће домаћих компанија у укупној инвестицији буде 20 милиона еура.


КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?