Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао грађанима Нову годину: Догодине желимо већа примања за пензионере и запослене

Објављено: 30.12.2018. 16:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

У години иза нас напорно смо радили да бисмо обезбиједили бољи економски и друштвени амбијент, али и пуну правну сигурност и владавину закона, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић у честитки упућеној грађанима поводом Нове године.

„Настојали смо да елиминишемо слабости које су угрожавале наш систем и несметано функционисање државе и друштва у цјелини. Остварили смо успјех у економској политици – постигли значајан економски раст као и стабилност буџета. Вјерујем да данас можемо рећи да је свако од вас осјетио понеки бенефит из резултата које смо постигли“, навео је премијер Марковић.

Он је истакао да снажно настављамо и наредне године да бисмо обезбиједили већа примања за пензионере, запослене у просвјети и здравству, али и другим секторима.

„Да отворимо нова радна мјеста и осигурамо редовна и праведна социјална давања. И наравно, да у дијалогу са послодавцима, обезбиједимо бољи стандард запослених у приватном сектору“, рекао је Предсједник.

Успјели смо, истакао је он, у нашим развојним политикама упркос и даље присутној потреби да бранимо државу и идентитет од оних који и даље призељкују њено нестајање.

„Желим да поручим да је Црна Гора вјечна кућа свих њених грађана и њена сувереност и независност не може бити предмет разговора нити компромиса, и зато желим да у 2019. години будемо упућени једни на друге, да се боље разумијемо и вратимо цијелим нашим грађанским бићем ономе што је вјековима красило Црну Гору – а то су суживот, склад и толеранција“, рекао је предсједник Марковић.

Премијер је у име Владе и своје лично, честитао грађанима Нову годину и пожелио добро здравље, личну и породичну срећу.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?