Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић у Гусињу: Влада фокусирана на побољшање квалитета живота грађана, за ову општину у буџету 30% више новца

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                                                
Влада је свакодневно фокусирана на побољшање квалитета живота грађана посебно на сјеверу земље. Због тога је за Гусиње опредијељено 30 одсто више новца из буџета него прошле године – саопштено је данас у Гусињу на састанку премијера Душка Марковића и локалног руководства на челу са предсједницом Општине Анелом Чекић.

Издвајања из Капиталног буџета од 1,34 милиона еура предвиђена су за више пројеката у општини Гусиње, од којих су као најзначајнији истакнути пројекат уређења простора Алипашиних извора као и реконструкција и опремање административних објеката – речено је на састанку.

Премијер Марковић, који борави у радној посјети Гусињу, указао је и на чињеницу да је за реконструкцију локалних путева у општини Гусиње опредијељено 200.000 еура, што је три пута више него што је издвајано раније.

Он је додао и да је кључно питање развоја државе питање развоја сјевера. Подсјетио је да је из Капиталног буџета највише опредијељено за сјевер те да нема развоја без унапређења инфраструктуре. Предсједник Марковић је навео да ће најмање развијеним општинама, међу њима и Гусињу, бити опредијељено више новца из буџета и у том контексту истакао нови Закон о финансирању локалне самоуправе.

На састанку је оцијењено да је важно да општина и Министарство одрживог развоја и туризма у брзом року ријеше проблем планске документације у Гусињу јер је то услов даљег развоја општине, нових пројеката међу којима је и школско-спортска сала вриједна скоро три милиона еура.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Након састанка, предсједник Владе и предсједница општине свечано ће отворити општински административни центар од преко 1.000 квадрата који је коштао више од 1,2 милиона еура. Највећи дио новца, 1,1 милион еура, обезбиједила је Влада Црне Горе, а остатак Фондација „Гусиње“ и црногорски исељеници из САД, и општина Гусиње. Нова зграда обезбиједиће боље услове за рад запослених односно бољу услугу грађанима што је један од приоритета у процесу реформе јавне управе.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
  
  
    

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?