Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и предсједник Мета: Валоризовати заједничке потенцијале

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
    
   
Црна Гора и Албанија треба у наредном периоду да раде на квалитетнијој валоризацији заједничког потенцијала, који постоје у многим областима попут водопривреде, туризма и пољопривреде, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и предсједника Републике Албаније Илира Мете који борави у званичној посјети Црној Гори.

„Економска перспектива двије државе је озбиљна и двије владе треба да учине све да је искористе“, казао је премијер Марковић и додао да су билатерални политички односи на веома високом нивоу.

Премијер је указао на изузетан економски раст остварен у мандату ове Владе и рекао да је посвећен побољшању квалитета живота грађана.

Он је истакао посебне развојне потенцијале сјевера земље, додао да се предано ради на инфраструктурним пројектима, међу којима је и пут од Подгорице преко Диноше до Цијевне Затријебачке, вриједан 11 милиона еура, који је од посебног значаја за становнике Плава и Гусиња. 

Саговорници су потенцирали важност афирмације права и допринос мањинских заједница које снаже и оплемењују партнерство и пријатељство Црне Горе и Албаније.

На састанку је било ријечи и о важности мира и стабилности у региону и у том контексту истакнут значај чланства обије државе у НАТО-у и важност европских интеграција. Предсједник Марковић је казао да Црна Гора подржава Албанију у процесу европске интеграције и додао да смо спремни да пренесемо наша знања и искуства из преговарачког процеса.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?