Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са инспекцијским службама: Укупан порески дуг смањен за 140 милиона еура

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  

Укупан порески дуг смањен је за око 140 милиона еура, саопштено је на редовном састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и руководилаца Пореске управе, Управе царина и Управе за инспекцијске послове. 

Констатовани су одлични резултати у области економске политике, консолидације јавних финансија те наплате прихода. Директор Пореске управе Миомир М. Мугоша је саопштио да је прошле године наплаћено 117 милиона еура више него 2017. године. Према ријечима директора Управе царина Владана Јоковића за 80 милиона еура је већа наплата у том органу 2018. у односу на годину раније, док је директор Управе за инспекцијске послове Алија Кошута саопштио да су прошле године извршили преко 57 хиљада инспекцијских прегледа те издали скоро 15 хиљада прекршајних налога вриједности 5,1 милион еура. 

Премијер Марковић је истакао да у наредном периоду мора постојати свеобухватна и континуирана активност инспекција, полиције и тужилаштва како би се на што ефикаснији начин сузбила сива економија. 

„Борба против сиве економије је важна подршка за остваривање нашег основног приоритета, а то је наставак динамичног економског раста, развоја, отварања нових радних мјеста и повећања животног стандарда“, истакао је предсједник Владе. 

Додао је да ће посебан фокус бити стављен на области у којима је најизраженије незаконито дјеловање у привредном пословању, а то су туризам, грађевинарство и тржиште рада. 

Активности на сузбијању сиве економије биће подржане законодавним интервенцијама али и јачањем институционалних капацитета као што је формирање Пореске полиције у Пореској управи те буџетске инспекције у оквиру Министарства финансија. 

Састанку су присуствовали потпредсједници Владе Милутин Симовић и Зоран Пажин, министри финансија, економије и туризма Дарко Радуновић, Драгица Секулић и Павле Радуловић, као и директор Управе полиције Веселин Вељовић и виши државни тужилац Милош Шошкић

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?