Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дејану Златичанину доживотна накнада за врхунски спортски резултат

Објављено: 25.01.2019. 17:31 Аутор: Министарство спорта

Министар спорта и младих Никола Јановић данас је свечано уручио рјешење о утврђивању статуса спортисте са врхунским репрезентативним резултатом Дејану Златичанину, професионалном боксеру и, након Мата Парлова, једином освајачу шампионског појаса у WБЦ верзији на нашим просторима.

Тим поводом, Јановић је истакао да су бенефити новог Закона о спорту све видљивији и да је ово јасан показатељ континуиране бриге државе о њеним најистакнутијим спортистима који је представљају на најбољи начин. Посебно га, како је даље истакао, радује што наведено признање омогућава нашем најбољем боксеру и носиоцу црногорске заставе на највећим свјетским боксерским манифестацијама и доживотну мјесечну накнаду.

Златичанин је, захваљујући министру на свечаном пријему и престижном признању истакао да га охрабрује што је у области спорта направљен значајан искорак у посљедње двије године у погледу препознавања и врједновања правих врхунских резултата те да његов случај представља најбољу потврду да Влада и ресорно министарство испуњавају обећања и не заборављају да награде оне који су њени најбољи амбасадори у свијету.



                                                                                                                                         


                                                                  

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?