Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

На ГП Божај полицијски и царински службеници одузели хероин вриједан око пола милиона еура; осумњичени лишен слободе

Објављено: 05.02.2019. 17:25 Аутор: УП и УЦ
Службеници Управе полиције – Одјељења граничне безбједности Тузи и службеници Управе царина – Царинске испоставе Божај су синоћ, на Граничном прелазу Божај, на улазу у Црну Гору из Републике Албаније, контролом возила пронашли и одузели око 17 килограма хероина. Полиција је лишила слободе Е.А. (35) из Републике Албаније због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, полицијски службеници ОГБ Тузи и царински службеници ЦИ Божај су, 04.02.2019. године око 21,40 часова, контролисали теретно возило марке „Даф“ и прикључно возило марке „Сцхwарзмуллер“ којим је управљао Е.А.

Полицијски и цариснки службеници су уз ангажовање службених полицијских паса, у унутрашњости кабине у инструментал табли пронашли 18 паковања са садржајем прашкасте материје свијетлобраон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин, док је у другом бункеру пронађено 12 паковања са истим садржајем. Полицијски и царински службеници су пронашли и одузели укупно 30 паковања са садржајем прашкасте материје свијетлобраон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин тежине око 17 килограма.

У уличном промету вриједност одузетог хероина се процјењује на око пола милиона еура.

Опојна дрога је предата полицијским службеницима Одсјека за борбу против дроге на даље поступање.

На овај начин је пресјечен још један међународни кријумчарски ланац наркотика.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици. Полицијски службеници су лишили слободе Е.А. Он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужиоцузбог основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Хероин ће бити упућен у Форензички центар ради вјештачења.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?